Organisaties

Het kan zijn dat je manager bent en ziet dat je medewerkers het lastig vinden om het proces naar het principe van zelfsturende teams goed vorm te geven. Hoe geef je zelf sturing aan deze ontwikkeling?
Deze vraag bereikt mij steeds vaker.
Met dit soort vraagstukken ben je welkom bij Veer- Kracht.

Je bent medewerker en jij en je collega’s ervaren een hoge werkdruk. Hoe ga je daarmee om en voorkom je ziekteverzuim?
Veer- Kracht zoekt met jullie naar een maatwerk oplossing.

Regelmatig is het zo dat de vraag op meerdere gebieden ligt zowel van de manager als het team.
Veer- Kracht heeft een ruime ervaring in het maken van de juiste combinatie van individuele coaching, teamontwikkeling en deskundigheidsbevordering.

Gedurende een jaar heeft Veronique mijn team van 25 medewerkers gecoacht met een frequentie van één keer in de zes weken (uitgezonderd de vakanties). Ik merkte tijdens haar begeleiding dat medewerkers competenter werden hetgeen een positieve invloed had op ondermeer het ziekteverzuim. Mijn medewerkers leerden in toenemende mate lastige situaties zelf en met elkaar op te lossen en kregen meer plezier in hun werk. Zij kwamen met enthousiaste verhalen terug van de bijeenkomsten. Ook heb ik enkele medewerkers individueel laten coachen door Veronique.
Opvallende kwaliteiten van Veronique zijn o.a. haar scherpe inzicht in mensen en processen en haar doortastendheid. Ik heb haar leren kennen als een gedreven en betrouwbare trainer die zorgvuldigheid hoog in het vaandel heeft staan. Dat kwam ook tot uiting in de wijze waarop ze regelmatig aan mij terug koppelde.

Margaret Louwersheimer, manager St. PerspeKtief